sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Sukkia

Villasukkia on tullut neulottua yhdet jos toisetkin parit sekä itselle, jälkikasvulle että läheisille. Yläasteen seitsemännellä luokalla neuloin muistaakseni ihan ensimmäisen sukkaparini, jonka jälkeen innostus jotenkin lopahti ja sukkien neulontaan tuli vuosien tauko. (Kaulahuiveja, pipoja, vauvannuttuja, lapasia ym. on kyllä tullut tehtyä). Nykyään olen taas kunnostautunut sillä saralla. Sukkia on rentouttava tehdä, ne valmistuvat nopeasti ja niille on aina tarvetta. Kun on neulonut useamman parin, ei tarvitse aina seurata ohjettakaan vaan muistaa jo ulkoa miten mikäkin kavennus tehtiin jne.

Tässä työn alla sukkapari lapselleni, ihan perusohjeen mukaan. Lankana Pirkanmaan kotityön vahva Pirkka-lanka, joka on 100% villaa. Väri nro 101 (luonnonvalkoinen), tex 285x2, jonka olen värjännyt Sandolanin Echtviolett P-3RL sävyllä. Tummemman violetin värinumeroa en muista, mutta kyseessä siis samainen vahva Pirkka-lanka.

Nämä sukat ovat olleet jo kovassa käytössä. Ruskea-vaaleanpunaiset on neulottu Merino Gold (60% merinovillaa, 40% akryylia) langasta, joka on viime kesän Karnalux- reissun tuomisia Virosta. Vaaleanpuna-harmaat sukat on neulottu harmaasta (värinro 043) 7 veljestä langasta (75% villaa, 25% polyamidia), jonka seurana on vaaleanpunaista (039) Merino Goldia.

Siniset sukat on neulottu 7 veljestä langasta. Ruskea-valkoisissa on luonnonvalkoista (010) 7 veljestä lankaa yhdistettynä ruskeaan Merino Goldiin. Ruskea-valkoiset ovat ihanan lämpöiset ja ahkerassa käytössä iltaisin.

Vaaleanvioletit sukat olen neulonut  Hääräämö-blogin ohjeen mukaan. Niistä tuli mielestäni erittäin nätit ja aion käyttää kyseistä ohjetta jatkossakin. Lankana ikivanha Jussi (vastaa 7 veljestä), jossa on 75% villaa ja 25% polyamidia.

Tässä vielä lähikuvaa sukanvarresta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti