perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kaulahuiveja

Tykkään tehdä kaulahuiveja, mutta arkielämässä en kuitenkaan käytä niitä. Minulle huivi kuuluu vain välttämättömänä asusteena talvikauteen tai lämmikkeeksi kaula- ja hartiaseudulle kipeänä ollessa. Ja silloin suosin kuohkeita, laadukkaita, pehmeitä ja erittäin lämpimiä huiveja. Nämä kaksi kaulahuivia ovat ehdottomia suosikkejani.

Tämän huivin olen neulonut valkoisesta (7 veljestä) langasta, 6mm puikoilla ja (kuuma)värjännyt sen valmiina Remazol Türkisblau G- reaktiivivärillä. Malli on peräisin Pitsilised koekirjad nimisestä kirjasta, joka löytyi äitini kirjahyllystä. (Lehismets, Leili 1978. Pitsilised koekirjad. Valgus, Tallinn.) Mallin numero 130, sivuilta 79 ja 140. Tämän huivin kaivan kaapista vuosi vuoden jälkeen aina uudelleen.

 Tässä näkyy pintaa lähempää kuvattuna.

Toinen suosikkini on neulottu Kotikullan Pehmoinen- langasta (100% akryyliä). Materiaalivalinta ei ole paras mahdollinen, mutta tein tämän kokeilumielessä vain nähdäkseni miltä kyseinen neulemalli näyttää ja käytin tekemiseen ensimmäisen käteen osuvan lankakerän. Nyt olenkin tykästynyt huiviin kovasti. Malli on peräisin norjan färsaarilta ja ohjeen löysin Taito- lehden (1/2012) sivulta 46. Innostuin kirjoituksesta niin, että halusin ehdottomasti testata ohjetta - pidän helpoista, mutta näyttävistä malleista.

 Lähikuva huivista.

Pintaa venytettynä.


1 kommentti:

  1. Minä yritin tehdä ohjeen mukaaan tuota taito lehden huivia mutta ei tullut sellainen kun pitäs. Nyt sit oletan että en osaa lukea ohjetta oikein.

    VastaaPoista