tiistai 12. maaliskuuta 2013

Askartelua

Olipa piristävää huomata, että muutama ihminen, (joiden kätten töitä suuresti arvostan) olivat löytäneet blogisivustoni ja jättäneet kommentin. Teen tätä suurelta osin itseäni ja tekemisieni dokumentointia varten, mutta palaute (varsinkin positiivinen) ilahduttaa aina. En aio kertoa elämästäni ja siihen liittyvistä tapahtumista tässä blogissa, sillä räiskyvä ja vahva persoonallisuuteni saa mielestäni muutenkin välillä ihan liikaa huomiota. Haluan keskittyä olennaiseen ja minulle tärkeimpään asiaan - käsillä tekemiseen ja itsensä toteuttamiseen. Kiitos silti lukijoille ja seuraajille!

Tässä oma versioni viinipullonkorkkiaskartelusta. Tämä on jo "vanha juttu", mutta aina niin tyylikäs ja käytännöllinen. Toinen, neliönmallinen, komeilee äitini keittiössä. Pannunalunen on Eri-keeperillä koottu ja juuttinarulla koristeltu. Huom! Korkit eivät ole omiani, itse en edes juo punaviiniä. :)

Jokainen on varmasti tuunannut näitä Ikean peilejä kyllästymiseen asti - joten pitihän minunkin. Olen tulostanut kuvat lemmikeistäni ja siirtänyt ne decoupage- tekniikalla kehysten pintaan. Näissä kehyksissä komeilee karvainen soturiprinsessani Aloona...

 ... ja tässä siskoksista "hitaampi" ja unisempi, Evita.

Kehysryijyjä tuli tehtyä ollessani artesaaniopintojen ensimmäisen vuoden työharjoittelussa käsityökeskuksessa. Originaali versio on kuluneen vaalea, itse miellyin tähän vaaleanpuna-valko-ruskea- väritykseen. Mielikuvitusta käyttämällä jokainen saa omanlaisensa ja -näköisensä kaiverrusmallin ja värin.

Pohja on mdf- levyä. Siihen kaiverretaan haluttu kuvio, jonka jälkeen kehykset maalataan. Jos haluaa jäljitellä kulunutta pintaa, maalikerros saa olla ohuempi. Kuivunutta maalipintaa voi myös hangata hiekkapaperilla. Paperinaruryijy punotaan ryijypohjaan, joka asetetaan lopuksi kehyksen keskelle. Työn taakse niitataan taustalevy ja kiinnitetään ripustuslenkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti