tiistai 18. kesäkuuta 2013

Virkattuja pöllöjä, torkkuhuopa ja kaulahuivi

Facebookin virkkaus- ryhmässä on jo pidemmän aikaa intoiltu pöllö-teemasta. Kun näin Johkunlaiset askareet- blogin ihanat pöllöavaimenperät, päätin itsekin kokeilla kyseistä mallia (tietenkin hieman muokattuna). Osa näistä sympaattisista kaveruksista on lentänyt jo maailmalle, mutta joitakin onnistuin vaivihkaa kuvaamaan. ;)

 "Pöllöilyyn" hurahtanut.

Tässä on kevään neule- kurssilla tekemäni pitsinen torkkupeite. Olen hyvin ylpeä valmiista tuotoksesta  ja tämä tulee taatusti kulkemaan suvussamme äidiltä tyttärelle kallisarvoisimpana lahjana. Pitsineulehuopa on noin 115 x 228 cm ja lankana Schoeller Zefir 26/2, väri natur 11282 (valkoinen). Peite on neulottu Stollin M1 Plus koneella, maksimileveydellä (398 silmukkaa) ja kaksinkertaisella langalla. Neulekuvio on itse suunnittelemani.

"Ajatus" -pitsineulehuopa.

 Pintaa lähempää.

Kesän tullen koulun tiloja on syytä vähän siivota, viedä turhat tavarat kotiin sekä tyhjentää ja siistiä työpöytänsä. Edellisen työni jäljiltä kangaspuihin oli jäänyt sen verran lointa, että sain kudottua siitä kauniin silkkivillahuivin. Loimi on valkoista Schoellerin Sport Lodenia 28/2, tiheys 12 lankaa/cm. Kude silkkilankaa, tiheys noin 5 lankaa/cm.

Silkkivillahuivi.

 Lähikuvaa.