tiistai 26. helmikuuta 2013

Hiihtoloma ja kouluprojekteja

Mitäpä muutakaan ahkera ja tunnollinen opiskelija lomallaan tekisi kuin koulutöitä. Niitä onkin kertynyt taas vino pino. Alkuviikon käytin kudontanäytteiden viimeistelyyn ja varsinaisen työn suunniteluun koululla. Ehdin myös painamaan kangasta, josta aion ommella pussilakanasetin syntymäpäivälahjaksi isälleni. Täytyisi myös työstää kirjallista esseetä ja portfoliota sekä lukea kulttuurihistorian kokeeseen. Loppuviikosta meillä onkin sitten intensiiviopetuksena visuaalista dokumentointia (valokuvausta), joten siinä se "loma" sitten meneekin.

Tänään maalasin kolmen taulun sarjaa väri ja muoto- kurssia varten. Olen varsin tyytyväinen lopputulokseen, vaikken saanut tuotosta vielä valmiiksi. Puoliksi tehty on kuitenkin parempi kuin ei mitään...

Sain myös pääsiäisliinani vihdoin valmiiksi. En omista ainuttakaan pääsiäisaiheista pikku- tai kaitaliinaa, pöytäkoristeista puhumattakaan ja päätin jo viime vuonna että tänä vuonna asiaan tulee muutos. Virkkasin ihan perus pylväsryhmistä koostuvan kana-aiheisen, pirteän keltaisen kaitaliinan keittiötä koristamaan. Lanka on Pirkanmaan kotityön Pirkka- puuvillaa, värinumero 072.



maanantai 25. helmikuuta 2013

Historiaa ja vanhempia tuotoksia

Aloitin vuonna 2005 artesaaniopinnot ollessani kyllästynyt parturi-kampaajan ammattiin ja etsiessäni uusia haasteita. Ennen sitä en ollut nähnytkään kangaspuita. Sisustustekstiilimaailma oli kiehtova, luova ja vei minut kokonaan mennessään.

Tässä on ihan ENSIMMÄINEN kangaspuilla ikinä kutomani tekstiili. Aiheena oli muistaakseni luonnonmateriaalit. Loimi kalalankaa, sidos palttinaa. Kuteena paperiinia ja puukeppejä. Kädenjälki oli alusta alkaen suhteellisen (ja yllättävänkin) laadukasta ja tajusin heti että tämä tulee olemaan "minun juttuni".

Seuraava kudontatyö koulussa oli raitamatto trikookuteesta. Itse kudoin niitä peräti kolme kappaletta. Väreinä tietenkin sini-musta-valkoinen kuten synnyinmaani lipussa. :) Nykyään nämä ovat meillä käytössä lähinnä parvekemattoina, kissani Aloonan mieliksi.